8 Şubat 2017 Çarşamba

Kahveli Sohbet *

Hadi hadi alın kahvenizi gelin azıcık sohbet edelim..


Aslında söyleyecek çok şey var da böyle bi yazayım deyince zorlanıyor insan. Kısaca bahsedeyim neler yaptığımdan. Hiçbir şey yapmıyorum! Bildiğin hiçbir şey yani. O kadar basit.


Henüz çalışmaya başlamasam da, resmi olarak atanmış olmamın verdiği rahatlık var.Ama size tavsiye etmiyorum. Yani inşallah isteyen herkes atanır gönlünden geçen her şey gerçek olur. Tavsiye etmediğim kısmı kendinizi boşluğa bırakmayın. Çalışmalarım çabalarım çok şükür hepsi karşılık buldu. Ellerimle kazıyarak ulaştım, tırnaklarımla tırmandım, tam olarak da zirvedeyim derkeeenn kendimi oradan aşağı bırakıverdim. Mecazi anlamda. :)

Ocak ayında yaptığım tüm planları bi kenara bıraktım. Yds çalışıyordum bıraktım. Okul zaten bitti. Tez yazmaya başlamam lazımdı başlamadım. Kitap okumayı bıraktım. Spor yapmayı bıraktım. 
Neredeyse bir aydır sadece örgü örüp, dizi izledim. Çalışmaya başlayınca yapamam düşüncesiyle elimdeki örgü işlerini bitirmeye karar verdim tabi bi taraftan örerken de bir taraftan dizi izlemek daha güzeldi. Yabancı dizilerden haftalık takip ettiğim 3 tane vardı zaten üstüne 2 dizi daha bitirdim üçüncüye başladım. Ekrana bakıp örgü örmekten beynim sulandı diyebilirim. Tabi biraz da boyun ağrısı başladı. 
Kendim için bir şeyler yapmamak bir süre sonra fazla can sıkıcı oluyor. Bir aydır hala aynı incecik kitabı okuyorum. Oysa kitap hedeflerim vardı benim. Blog yazısı yazacaktım bol bol, açıp bakmadım hiç. Çok üzülüyorum bir kaç gündür kendime. Bu kadar da boş verilmez arkadaş. 

Bu gidişe bir dur demenin zamanı geldi ama zaten herhangi bir yere gidiş yok!
Ben kendimle ilgili şeyleri teker teker yola koyacağım.
Tekrardan erken kalkacağım mesela. Erken uyanmayı çok seviyorum. 
Yürüyüş yapmaya başlıyorum. Kendimi alıştırmak için beş günlük çizelge yapacağım en azından ondaki kurallara uyacağım.
Günde min 1.5 litre su içeceğim. Şişeyi odama getirince kolay oluyor bu.
Artık Mavi Köpeğin Gözleri'ni okumayı bitireceğim, bugün bitecek yani. Başka bir kitaba başlayacağım.
Gabriel Garcia Marquez'in anlatımları son kitapta beni çok yordu özellikle ölüm metaforunun bu derece yoğun işlenmiş olması ruhumu içine çekti resmen.

Yds çalışmaya da devam edeceğim kelime çalışmaları yapacağım. Zaten ders çalışma ritüelini hayatımdan çıkarınca bana geriye bir şey kalmıyormuş bunu fark ettim. Meğer ben çalışmayı seviyormuşum. Gerçi öğrenci olmayı her zaman sevdim ama okul olmasa da çalışmayı bırakmamalıyım.

İngilizce yds den yüksek bir puan alayım. İngilizceyi hayatımdan mümkün olduğu kadar uzak tutmayı planlıyorum. Zaten sevmiyorum, ön yargılıyım bu yüzden de öğrenemiyorum. Başka bir dil bulacağım kendime. Severek öğreneceğim bir dil.
Şimdilik aklımda Almanca ve Hintçe var bakalım ilerleyen zamanlarda neye heves ederim.

Aslında ne çok şey var beni yaşama bağlayan, sürekli yeni isteklerim, yeni hedeflerim var. Yorgunluğum engel değil hayal kurmama ne tuhaf. 

Bahar da geliyor az kaldı.


Kendiniz için iyi bir şey yapın. Güzel bir karar alın. İyi bir yola girin. Denemekten korkmayın. 
Ben denedim.
Denemeye de devam edeceğim.

Hgk Günlükleri'nden sevgilerle...



2 yorum: