3 Kasım 2016 Perşembe

El Yapımı *Puf*

Bundan aylar aylar önceydi...
 Ben uzun zamandır kendim puf yapmak istiyordum ama tam olarak nasıl yapılır bilmiyordum. Bunla ilgili videolar izledim yapan insanların yazılarına baktım ama tam olarak kafamda netleşmemişti naısl yapacağım konusu. Ve çok yakın arkadaşlarımdan biri de çok seviyordu bu pufları ve yeni evlenen biri için de oldukça güzel bir hediye olacağını düşünerek başladım araştırmaya. 
Ve sıcak bir  yaz günü İnstagram'da dolaşırken çok güzel bir sayfa ile karşılaştım. Benim gibi örgü sever birinin kaçırmayacağı bir sayfa diyebilirim. 




İste Sinem Hanımın instagram hesabı :)


Penye ipten çok güzel örgüleri var belki daha sonra onun yaptığı paspaslardan da örebilirim. Ama okul döneminde mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışıyorum örgü işlerinden. Puf anlatımı baya aşağılardaki gönderilerinde kalmış olabilir. 



Tam olarak tarif edilen yapılınca kocaman bir top elde ediyorsunuz. Özellikle püf nokta olarak dediği seyleri uygulamak önemli mesela içini fazlaca, tıka basa, dolu dolu doldurmak gibi. Benim yaptığım puf koltuk kaplıyor boy olarak koltuk yüksekliğinde yaklaşık 50 cm oldu ve hiç çökme olmadan çok rahat oturulabiliyor. 

Ayrıca canım Sedefciğim de görünce bunu çok sevindi :) ❤︎ 

Hgk Günlükleri'nden sevgilerle...

4 yorum:

  1. Çok güzel yapmışsınız, ellerinize sağlık çok beğendindim :)

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş! Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. eminim daha güzelini yaparsınız :)

      Sil