4 Ocak 2017 Çarşamba

Ocak-Şubat-Mart Hedefim^^

Kendime kocaman bir kütüphane yapmak istiyorum. Keşke mümkün olsa değil mi? Kitap okumayı sevip, kitaplara değer veren her insanın hayallerinde vardır bu. 

Ben kendime öncelikli okunacaklar için minik bir liste yaptım ama genelde yaptığım listeler karışır, kafama göre okurum. Yine araya farklı kitaplar girecek gibi görünüyor. 




Kitapların bazılarını almıştım zaten elimde var. Muhtemelen öncelikli olarak onlardan başlayacağım. Aklımda o kadar çok okunacak var ki...




Bu hafta çantamda Mavi Köpeğin Gözleri var ama henüz başlayamadım sınavlardan dolayı. İlk onunla başlayacağım. Gabriel Garcia Marquez şimdiye kadar okuduğum kitaplarında beni diline hayran bıraktı. Ayrıca yazarın ismi çok havalı değil mi ya.. Gabriel Garcia Marquez.





Ara ara kitap sitelerinde gezip kitaplar araştırıyorum. Bazı kitaplar ya da yazarlar keşfettikçe büyüyor okuma listesi. Bu aralar çok farklı şeyler araştırmakla meşgulum. 2017'ye zaten bilgisayar başında kitap sitelerinde gezerken girdim. Kim bilir kaç kitap satın alacağım bu yıl. Hayırlısı diyelim... :)



Zahir bizim evde çok uzun zamandır var. Sanırım babam internetten sipariş verdi de aldı. Henüz dışındaki jelatin dahi açılmamış şekilde. Ben ne zaman okusam diye düşünüp elime alsam bi nasip olmadı okumak ve açmadım hala paketinde. 





Bir de Elif var defalarca başlayıp da okuyamadığım. Onu en son başladığımda yine araya giren başka kitaplar yüzünden bırakmak zorunda kalmıştım. Bakalım ne zaman tekrar başlayıp bitireceğim.











Gölge Şehir ve Ruhlar Kütüphanesi'ni henüz almadım. Serinin ilk kitabını okuduğum, filmi de izlediğim için öncelik listesinde yer alıyorlar. Ben hikayeye bayıldım çok sevdim. Fantastik şeyler keşke gerçek olsa Allahım lütfen. Canavarlarla savaşmak eminim her şeyden daha kolay olacaktır bizim için. En azından insanla savaşmaktan çok daha kolay.
Neyse..







Sabahattin Ali'nın bazı kitapları evde vardı okudum onları. Bizde olmayanları da alıp okumak istiyorum. Anlatımına hayran olduğum, hikayelerinde kaybolduğum bir yazar çünkü.
Zamanın Kısa Tarihi de merak ettiklerim arasında.

Bu aralar mühendislik programları ve tarih kitapları algılarıma hitap ediyor. Bir sayısalcının tarih sevdası da diyebiliriz buna. Öğrenmek istediğim programlar var onların kitaplarını alırsam eğer bu listedeki elimde olmayan kitaplara öncelik veremem. Tarih konusunda da kendimi zor tutuyorum. Tarih okumak istiyorum. Sonra saçmalama diyorum bir üniversite daha okuyacak vakti nerden bulacaksın. O yüzden sanki tarih okur gibi aşama aşama tarihçilerin kitaplarını okuyarak kendimi bu konuda tamamlamayı düşünüyorum.
Mesela tarihin bi konusu ile ilgili bir prof.un yazdığı kitaplar ve makaleler dönemlik dersim olabilir diye düşündüm. Kendi üniversitemi bu şekilde kendim oluşturmayı düşünüyorum. Nasıl fikir?

Bi de güzel bir şarkı bırakayım buraya.


Bol okumalar, bol dinlemeler, en çok da sevmeler diliyorum. 


Hgk Günlükleri'nden sevgilerle...



2 yorum:

  1. Aralarında okuduklarım da var okumak istediklerim de. O kadar çok okunacak kitap var ki liste yapamıyorum ne bulursam okuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hep liste yapıp listeden çok farklı kitaplar okuyorum :) :)

      Sil