1 Nisan 2013 Pazartesi

Bütün aylar bahar, bütün mevsimler nisan olsa...

Bugün aylardan bahar olmuş, mevsimlerden nisan.


Benim için her şeyin değiştiği ve yine değişeceği yepyeni bir ay daha başlıyor. Nisanın benim için anlam ve önemini anlatmaya kalksam ömrüm yetmez. Tamam abarttım bir kaç cümle ile özetleyebilirim ama o da benim içime sinmez.


Doğa yeniden canlanır. Tıpkı benim yeni yaşımla yeni bir yıla başlamam gibi. Tam 9 gün kaldı 21 yaş olmama. Alışamadım ben 18'den sonra sürekli büyümeye. :) Benim 95 yıllık arkadaşım var kendisi kardeş olur. Onun annesi de annem gibidir. İşte Fatma teyze yaşı sorulduğunda hep 18 daha derdi, biz de gülerdik. Ben de onun gibi oldum sanırım daha şimdiden. :)


Nisan'ın önemi diyorduk. Peygamber efendimizin (sav) doğumu olması, yüzlerce binlerce salavatın, duanın okunması nisanı belki de en güzel kılan olay. Doğanın canlanması, havanın ısınması, insanların da birbirine ısınması, her şeyin benim gözümde güzelleşmesi tamamen bu yeryüzündeki ilahi aşktan da kaynaklanıyor olabilir.

Benim doğum günüm demiştim sadece benim değil çok sevdiğim, aşık olduğum insanın, canım sevgilimin de doğum günü 10 nisan ve bizim yıl dönümümüz. Tek güne neler sığdırmışız biz böyle. İki senedir hayatımıza sığdırdıklarımızın yanında belki hiç bir şey.



''sanki her tarafta var bir düğün
çünkü en şerefli en mutlu gün
bugün 23 nisan
hep neşeyle doluyor insan ''
Her sene hayatımdaki rakamlar artıyor olabilir ama ben ne kadar büyürsem büyüyeyim asla büyümeyeceğim. İçimdeki çocuk benim mutlu olmamı sağlayan şey eğer o büyürse, mutsuz, suratsız, çekilmez biri olurum. bu yaşa kadar öğrendiğim bir şey varsa hayatınızda çok az insan sizi düşünür mutlu olmanızı ister, herkes için önce kendisidir. içimdeki bebe hep gülen, oyunlar oynayıp, eğlenen, hayata en güzel şekilde bakan kişi olduğu için insanların arasında mutlu olmamı sağlıyor.


İşte Nisan'ın ilk günü ilk Nisan yağmuru da vurdu yüzüme. 

6 yorum: