30 Mart 2013 Cumartesi

Ev yapımı dudak balmları ***

Günaydınlaarrrrrr.......

Dün gece bloglarda gezerken bunu bir-iki blogda gördüm derinsah'da onlardan biri. Sağolsun yapmam konusunda iyi gaza getirdi. :) Sabah kalktığımda 'hemen deneyim sonra gezmeye giderim kalır' diye düşünerek başladım işe. Ve henüz kahvaltı yapmadım. :)


Bunlar benim kullandığım malzemeler, 'ilk olarak sadece ruj ve lip balm kullanayım bakalım olacak mı?' dedim. Buradaki sırasıyla Oriflame beauty midnight red (benim en sevdiğim çok az kalan rujum), Avon red 2000, avon color trend lolıpop lıp balm, Oriflame fashionista pink ve gül sarayından vazelin.  


 Benim küçük hap kutularım Ankara'da değil o yüzden ne olabilir diye düşünürken şişe kapağı geldi aklıma. Hemen odamda vardı bir tane kırmızı renkte şişe kapağı onu aldım.



 Kapağın boyutu çok küçük diye malzemeleri de azalttım, tariftekinden bayağı az malzeme koydum.


İşte ilk balmım oldu. Talihsizlik şu ki kırmızı lip balmı kırmızı kapağa koydum pek belli olmuyor rengi. :) Sonradan aklım başıma geldi mavi kapakları getidim. :)



Derinsah bana yeşil bile yapabilirsin demişti. Ben de neden olmasın diye düşünerek çok eskiden aldığım bu far setini de getirdim ve 3 renk seçtim mavi yeşil ve çok açık pembe karışınca ne çıkacağını elbette bilmiyordum. :)


 Kaşık hala sıcak olduğundan vazelin erimeye başladı bile koyunca. Farları da ekledikten sonra belki kıvam verir diye lip balmdan da ekledim.


 10 saniye içinde hepsi erimiş kaynamış olduğundan fotoğraf çekmek için zamanınız olmuyor ocakta tutarken bende eridikten hemen sonra alabildim, kaşıktaki hali bu.


Ve bu da kapağa dökülmüş hali. Tabi en başta düşünmüş olsaydım kırmızı kapağa bu tarifi zor rengi, mavi kapağa da ilk yaptığım kırmızıyı koyardım. Neyse maviyi de dolaba koyalım soğuya dursun biz 3.yü yapalım. :)

 İlk yaptığımın renk oranını artırıp, azıcık far katıp, biraz da pembe rujdan ekledim daha açık bir kırmızı düşünmüştüm. Düşündüğüm de oldu.


 Vişne çürüğü mü denir buna ne denir ben bilmem ama çok güzel rengi dudakta da güzel duruyor.


Hepsinin bir genel görünümüne bakacak olursak işte böyle. Bayağı nemlendiriyor dudakları ben bu şekilde tüm rujlarımı bitiririm kese kese. :)  

Küçük kutulardan en kısa zamanda fazla fazla alacağım ve içlerini renk renk dudak balmlarıyla dolduracağım.

Şimdi kahvaltı vakti.. 

NOT:  Fotoğraf düzenlemesi yapmadım renkler olduğu gibi görünsün diye.



10 yorum:

  1. Ehehe cok guldum yahu cidden yapmissin:)) Cok tesekkur ederim adimi andigin icin,gule gule kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim bu kadarla bırakmam daha da yaparım kesin :)
      aklıma başka şeyler de gelmekte benim mesela oje karıştırsak ne olur merak ediyorum... belki denerim :)

      Sil
  2. : )) Ne Güzel olmus cnm bıraz ugrastırıcı ama olmus : )
    öpücükler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç uğraştırıcı değil aslında çok kolay bi yapılışı var dene bence eğlenceli oluyo :)

      Sil
  3. lip balm kullanarak lip balm yapmak ilginç bir fikir. ama renk elde etmek ve vazelinle etkisini artırmak yararlı olabilir. yapımı eğlenceli görünüyor. ama sen yine oje karıştırma derim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içinde ruj olması yumuşacık lip balmın kalıcılığını artırıyo engi bu kadar güzel ve kalıcı lip balm kullanmamıştım daha önce ve anladım ki göz farı da kullanmamak lazımmış :)

      Sil
    2. evet göz farının bi yararı olmaz. ama vazelin çok iyi gelecektir..

      Sil
    3. kurallara tariflere uygun olarak ruj+vazelin çok iyi. başka şey deneme sakın olmuyo ben denedim :)

      Sil
  4. blogunuza üslubunuza bayıldım :) dudak balmı yapmayı da hemen deneyecektim ki vazelin yokmuş evde. en yakın zamanda yapacağım kesinlikle renk renk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, kendi balmınızı kendiniz yapmanız çok güzel oluyor tabi deneyin kesin :)

      Sil