9 Şubat 2015 Pazartesi

♥ El Yapımı Defter- DIY ♥

Eğer bu defter kadar tatlı bir arkadaşınızla buluşacaksanız aklınıza böyle güzel fikirler gelebilir elbette. Tamamen doğaçlama yola çıktığım bir proje oldu. Tabi fotoğraflarını çekmek de yapmaya başladıktan çok sonra aklıma geldiği için fotoğraftan çok yazıyla anlatmaya çalışacağım yaptıklarımı. 


Kullandığım malzemeler:
-Pembe, yeşil ve kahverengi A4 kağıt
-Kapak için karton kağıt
-Kapağı kaplamak için kumaş
- İğne, iplik, makas, yapıştırıcı

İlk olarak kağıtları istediğim sayıda ve boyutta kestim benim yaptığım yaklaşık A6 boyutunda bir defter oldu. Sayfaları sırayla pembe, yeşil, kahverengi gelecek şekilde dizdim. (1)

Daha sonra aynı boyutta kestiğim kartonla birlikte tüm sayfaları ortasından birbirine iğne ve iplik kullanarak diktim. Bu aşama defter kalınlaştıkça zorlaşacaktır. Ben yorgan iğnesi kullandım rahat dikebilmek için ancak ince olmasına rağmen dikerken iğne kırıldı.(2)






Sayfaları birbirine dikilmiş bu haliyle bile kullanılabilir. bu aşamada dilerseniz renkli bantlarla ya da resim yeteneğinizi kullanarak bile süsleyebilirsiniz. Ben elimdeki bu baykuş desenli kumaşı kullandım. Kumaşı defteri kaplayıp biraz da iç kısmında yapıştırma payı olacak şekilde kestim. Eskiden defterlerimizi kitaplarımızı kapladığımız yöntemle, defterin kapağına sardım kumaşı. Kuvvetli bir yapıştırıcı ile iç tarafından yapıştırdım.  Kurumaya bırakırken de minik mandallarla sabitledim. (3)

Veeee 4 numarada gördüğünüz o tatlı halini aldı. Güzel bir kurdeleyle fiyonk yaparak hediyenizi verebilirsiniz. 

Yapımı yarım saat falan sürdü. En zor aşaması dikmek, en uzun süren kısmı ise kumaşın kurumasını beklemek oldu. Eğer bu konularda daha kolay fikirleriniz varsa yorumlarınızı bekliyorummmm...

♥ Hgk günlükleri'nden sevgilerle...